De economische rekening 611420 Catering/restaurantkosten voor eigen personeel omvat de kosten voor catering tijdens meetings, werklunches, ed. alsook de restaurantkosten die bewezen kunnen worden aan de hand van een ticket.
ESR-classificatie:
Toepassingsgebieden:
- Vlaamse Gemeenschap
- Rechtspersonen
ER |
Dt |
Ct |
611420 |
X |
|
4xxxxx |
X |
Ingesloten:
- Catering (tijdens recepties) voor eigen personeel verzorgd door DAB Catering of externen
- Maaltijden, broodjes, koffiekoeken tijdens vergaderingen
- Restaurantkosten eigen personeel die bewezen kunnen worden aan de hand van een ticket
- Aankoop van drank, waterflessen, bidons voor drinkfontein en andere vormen voor de levering van drinkwater, … voor eigen personeel, niet bestemd voor doorverkoop
- Aankoop van CO2 patronen voor de aanmaak van koolzuurhoudende dranken voor eigen personeel, niet bestemd voor doorverkoop
- Maaltijden en drank tijdens teambuilding, afdelingsdag indien dit niet vervat zou zitten in een globale factuur van een organisatie die dergelijke events organiseert.
- Maaltijden tijdens opleidingen van eigen personeel
- Aankoop van voeding, drank, koffie, fruit en versnaperingen voor eigen personeel, niet bestemd voor doorverkoop
- Kosten voor deelname van eigen personeel aan een externe receptie
- Tabak, sigaretten, snoep voor jongeren in de gemeenschapsinstellingen (Fonds Jongerenwelzijn)
- Schoolmaaltijden voor jongeren in de gemeenschapsinstellingen (Fonds Jongerenwelzijn)
Uitgesloten:
- Aankoop van producten (drank, wafels,….) om door te verkopen (604000)
- Maaltijdvergoedingen binnenland, op basis van het aantal gepresteerde uren (611400)
- Maaltijdvergoedingen buitenland, op basis van het aantal gepresteerde uren (611410)
- Huur van een vergaderzaal (615000)
- Huur van een waterfontein/watercooler (615200)
- Aankoop van manden, geschenken en dergelijke (boeking op de gepaste economische rekening conform de aard van het goed eventueel aangevuld met kostensoort ‘relatieschenken’)
- Terugbetaling van maaltijden aan derden (aan te rekenen op de overeenstemmende hoofdrekening als bijkomende kost)
- Betaling van maaltijden voor derden/zakendiners met derden (613540)
- Forfaitaire maaltijdvergoedingen (623400)
- Chocolade figuren (bv. sint of Pasen) (612390)